Kampioen armpje drukken
12-12-2017

Bij Achterhoekse maakbedrijven zijn veel robots actief. De voordelen van hun inzet zijn evident: de mechanische collega’s zijn 24x7 beschikbaar, kunnen taken eindeloos herhalen en de nauw­keurigheid waarmee ze dat doen is niet benaderbaar door mensen­handen. Robots rukken op en komen steeds dichter bij mensen te staan. Bij Ubbink in Doesburg kun je dat heel letterlijk nemen.

 

 


Lees meer
door: Roel Wildeboer
VSMI, innovatie achter de schermen
11-12-2017

LET OP: Vanwege code oranje is besloten dit op maandag 11 december geplande event te cancellen en naar een latere datum te verplaatsen. De nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.


Lees meer
door: Platform AIM
Praktijkcases Smart Industry, Cybersecurity en Cobots
20-11-2017

Graag nemen we u mee met twee actuele prak­tijk­cases ron­dom Smart Indus­try, Cyber­se­cu­rity en Cobots. Deze ACT-bijeenkomst wordt geor­gan­iseerd in samen­werk­ing met AIM.


Lees meer
door: Platform AIM
AIM Masterclasses 'Innoveren met Design Thinking'
30-10-2017

Vanaf maandag 30 oktober 2017 organiseert AIM samen met BedrijvenQluster een vierdelige reeks masterclasses 'Innoveren met Design Thinking' onder leiding van Rob Adams. 


Lees meer
door: Platform AIM
Nyink, innovatie achter de schermen met gastspreker Rob Adams
28-09-2017

Op donderdag 28 september zijn we te gast bij Nyink, producent van werkplekafscheidingen en akoestische oplossingen. Gastspreker die avond is Rob Adams, directeur van innovatiebureau SixFingers.

 


Lees meer
door: Platform AIM
De weg van het licht
19-09-2017

Albert Einstein himself legde in 1917 al een theoretische basis voor de lasertechniek. Hij voorzag kansen voor het gebruik van elektromagnetische straling (zoals licht). Dat de mogelijkheden zó groot zouden zijn, had men destijds niet kunnen voorzien. Veld Laser Innovations uit ‘s-Heerenberg is erin gespecialiseerd.

 


Lees meer
door: Roel Wildeboer