VSMI, innovatie achter de schermen
11-12-2017

Op maandag 11 december zijn we te gast bij VSMI, waar we een kijkje mogen nemen achter de schermen van dit door innovatie gedreven bedrijf.


Lees meer
door: Platform AIM
Praktijkcases Smart Industry, Cybersecurity en Cobots
20-11-2017

Graag nemen we u mee met twee actuele prak­tijk­cases ron­dom Smart Indus­try, Cyber­se­cu­rity en Cobots. Deze ACT-bijeenkomst wordt geor­gan­iseerd in samen­werk­ing met AIM.


Lees meer
door: Platform AIM
AIM Masterclasses 'Innoveren met Design Thinking'
30-10-2017

Vanaf maandag 30 oktober 2017 organiseert AIM samen met BedrijvenQluster een vierdelige reeks masterclasses 'Innoveren met Design Thinking' onder leiding van Rob Adams. 


Lees meer
door: Platform AIM
Nyink, innovatie achter de schermen met gastspreker Rob Adams
28-09-2017

Op donderdag 28 september zijn we te gast bij Nyink, producent van werkplekafscheidingen en akoestische oplossingen. Gastspreker die avond is Rob Adams, directeur van innovatiebureau SixFingers.

 


Lees meer
door: Platform AIM
De weg van het licht
19-09-2017

Albert Einstein himself legde in 1917 al een theoretische basis voor de lasertechniek. Hij voorzag kansen voor het gebruik van elektromagnetische straling (zoals licht). Dat de mogelijkheden zó groot zouden zijn, had men destijds niet kunnen voorzien. Veld Laser Innovations uit ‘s-Heerenberg is erin gespecialiseerd.

 


Lees meer
door: Roel Wildeboer
Machines opvoeden
19-09-2017

Computers en machines worden steeds slimmer. De mens creëert ze, gebruikmakend van technologie,
big data en slimme algoritmes. Er zijn al machines die veel dingen beter kunnen dan wij. Maar nog niet alles. En je moet ze programmeren. Tóch lijkt de zelfdenkende machine nabij. Wat is artificial intelligence en hoe ver zijn we ermee?

 


Lees meer
door: Roel Wildeboer